Εργαστήριο για την Πράσινη Ενέργεια και τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Δήμο...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Ιθάκης 12

Γέρακας

Greece

View Map

Event description

Description

Ο Δήμος Παλλήνης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ώρα 18:00-21:00, φιλοξενεί εργαστήριο για την Πράσινη Ενέργεια και τις Ενεργειακές Κοινότητες στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, Ιθάκης 12 στο Γέρακα, στο πλαίσιο του έργου "Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή".

Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τους τρόπους παραγωγής ενέργειας, την πράσινη ενέργεια και όρους όπως prosumer, εξηλεκτρισμός, ενεργειακή εξοικονόμηση και ενεργειακή απόδοση. Θα δοθεί η δυνατότητα πρακτικής εξοικείωσης των συμμετεχόντων και συζήτησης γιατί ...

… η παραγωγή ενέργειας από καθαρές πηγές είναι χρέος μας απέναντι στις

επόμενες γενιές!

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν θεωρητική και πρακτική εξοικείωση με τον νέο θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ο οποίος τους δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην ενεργειακή αγορά στην Ελλάδα και να ωφεληθούν από την στήριξη καθαρών μορφών Ενέργειας.

Πληροφορίες:

Μπάκα Μάρω, 6938385636, επιστημονικός συνεργάτης.

Ζινέλη Πόπη, 69740 20778, Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής Δήμου Παλλήνης

(θα τηρηθεί προτεραιότητα σύμφωνα με την υποβολή συμμετοχών, σε περίπτωση υπέρβασης του αριθμού συμμετεχόντων στις ομάδες εργασίας)

Lab Designed by Community Energy River IKEΣυμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο για την Πράσινη Ενέργεια και πείτε και εσείς τη γνώμη σας στη διεύθυνση https://forms.gle/678y39AMZHxSEC1j8

Για το ερωτηματολόγιο μπορείτε να σκανάρετε και το QR code παρακάτω:

#Ηενέργειασταχέριατωνπολιτών!

#ΣυμμετοχικόςΣχεδιασμός

#ΠράσινηΕνέργεια

Το έργο «Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή» υλοποιείται σε χώρο του Δήμου Κηφισιάς στο πλαίσιο του Μέτρου «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» στον άξονα: «Καινοτόμες δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2018» του Πράσινου Ταμείου. Προϋπολογισμός: 39.200 ευρώ. Δικαιούχος: Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ.

Date and Time

Location

Ιθάκης 12

Γέρακας

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved