Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Последната линейка на София

Tuesday, March 19, 2013 from 6:45 PM to 9:00 PM (EET)

Последната линейка на София

Ticket Information

Type Remaining End Quantity
Безплатен вход   more info Sold Out Ended Free  

Share Последната линейка на София

Event Details

Кога: 19 март (вторник), 18:45 - 21:00 ч.
Къде: VIVACOM Art Hall, ул. Гурко 4

Илиян Метев е роден в София, живял в Бремен, а после продължава образованието си в Лондон. Младият режисьор спечели с филма си "Последната линейка на София" призът за откритие на телевизия France 4, като част от инициативата "Седмицата на критиката", провеждаща се от повече от пет десетилетия в рамките на кинофестивала в Кан. Това само по себе си е голямо признание, тъй като това е едва вторият документален филм, който бива включван в програмата на "Седмицата на критиката"!

Специално за организацията на българите с опит и образование в чужбина Тук-Там Илиян се съгласи да покаже документалния филм, който спечели награди във Флоренция, Братислава и Лайпциг, а наскоро премина и през Берлинале. След прожекцията всички участници ще имат възможност да участват в дискусия с режисьора и да му зададат своите въпроси.

Благодарим на Илиян за страхотната възможност! Прожекцията и дискусията ще се проведат във VIVACOM Art Hall, които се съгласиха да ни бъдат домакини. Огромни благодарности и за тях!

 

Илиян е и режисьор, оператор и ко-продуцент на филма „Голешево”, който печели 17 награди, между които и Talent Dove в DOK Leipzig – един от най-престижните фестивали за документално кино. Той прекарва детството си в Германия, където учи за цигулар и има изпълнения по германското класическо радио. Учи художествено изкуство в Central Saint Martins, Лондон, и завършва Британското филмово и телевизионно училище (UK National Film and Television School) през 2008 г.

Илиян Метев (вляво) заедно с участващите служители във филма по време на премиерата в Кан - доктор Красимир Йорданов, медицинската сестра Мила Михайлова и шофьора Пламен Славков от Бърза помощ в София. [Личен архив]

P.S. Не разпечатвайте билета! Ако не можете да дойдете, пишете ни на hey@tuk-tam.bg, за да може друг да ползва вашето място. Благодарим за разбирането!

Have questions about Последната линейка на София? Contact the organizer

When & Where


Vivacom Art Hall
Gurko 4 Str.
100 Sofia, Sofiya
Bulgaria

Tuesday, March 19, 2013 from 6:45 PM to 9:00 PM (EET)


  Add to my calendar

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.