Иновациите: инвестиция в бъдещето - Варна

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Rosslyn Dimyat Hotel Varna

bul. "Knyaz Boris I" 111

Varna

Bulgaria

View Map

Event description

Description

Заповядайте на отворения семинар на „Иновация в действие“ на 7 февруари 2019 г. четвъртък от 18:30 часа във Варна, за да чуете примери и добри практики за приложни иновации у нас.

Наши специални гости ще бъдат Блажка Димитрова от Zero Waste Bulgaria и Blagichka-Кухня с кауза и Крум и Симона Крумови от издателство Керът. Те са посланици на „Иновация в действие“ в темите Ефикасно използване на ресурсите и Иновативно Образование.

Блажка усилено работи за разпространението на философията за живот с нулеви отпадъци като заедно със сдружение „Нулев отпадък България“ провежда обучения във фирми, организации и училища.

Симона и Крум са създателите на издателство Керът. Те създават оригинални образователни карти – авторски инструмент, който да води родителя и детето. Консултират безплатно родители как да запалят любопитството в децата си и как да го подхранват и съхраняват.

Керът са финалисти в конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която за пета поредна година се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Може да ги подкрепите със своя глас тук.

Ще имате възможност да се срещнете и с г-н Спирос Номикос, изпълнителен директор на Солвей Соди, инициатор на "Иновация в действие" и г-н Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България, основен партньор на инициативата.

Ще чуете историите на 2 варненки, стигнали до първите места на Иновация в действие - Христина Христова и нейните идеи за спасяването на пчелите, както и Неделина Паянева с настолна игра с мотиви от български митове, традиции и фолклор.

--

„Иновация в действие” цели да инвестира в млади хора в България като развива техните знания и практически умения и ги подкрепя в създаването на иновативни проекти в сферата на eфикасното използване на ресурсите, образованието, здравословния начин на живот и преоткриването на българската култура и традиции. За повече информация: www.innovationinaction.eu

Date and Time

Location

Rosslyn Dimyat Hotel Varna

bul. "Knyaz Boris I" 111

Varna

Bulgaria

View Map

Save This Event

Event Saved