Free

Лежерен едноседмичен трип около о. Лефкада, Йонийско море

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Lefkada

Lefkada

Greece

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Продължителност: 6 дни + 1 нощен преход
Ниво на трудност: Начинаещи
Настаняване: Къмпинг "Десими"
Брой участници: до 24 души


Кратко описание:

Ден 1: Нощен преход София-Лефкада. Свободна програма. Възможност за организиране на посещение до островите Итака и Кефалония, както и до един от най-красивите плажове в света – Порто Кацики.
Ден 2:
Гребане с каяци от къмпинг Десими до пещерите Папа Николис и Папа Джовани
Ден 3:
Гребане с каяци около островите Скорпио и Мадури
Ден 4:
Гребане с каяци от къмпинг Десими до градчето Спартохори, което се намира на остров Меганиси
Ден 5:
Свободен ден, възможност за посещение на водопадите в Нидри и обиколка на град Лефкас (столицата на о-в Лефкада)
Ден 6:
Отпътуване към София

Цени и отстъпки:
Цена: 540 лв. (с осигурен транспорт)
Цена: 440 лв. (със собствен транспорт)
Цена за редовни клиенти (клинети, които са посетили поне едно приключение с нас досега): 520 лв.
Цена при ранно записване - заплащане на капаро до 20 май 2017 г.: 500 лв.
Деца до 7 год. – безплатно
Деца от 7 до 16 год. – 50 %


В цената е включено:

  • Двуместен каяк, от марките RAINBOW, DAG или PRIJON, с рул за управление или с кег;

  • Гребло – марка RAINBOW, DAG или TNP;

  • Спасителна жилетка – марка AQUAMARINE, DAG;

  • Шприцка – изработена от водонепромукаема материя, марка RAINBOW;

  • Палатка, спален чувал и шалте (по предварителна заявка) – марка QUECHUA;

  • Транспорт от/до София;

  • 3 нощувки в къмпинг;

  • Водач;

  • Застраховка;ПРОГРАМА:

Ден 1: На приключение


Събираме се на площад „Руски паметник“, в град София (локалното платно посока Княжево), в 22:00 ч. Очаква ни 9-часов нощен преход до о-в Лефкада. Рано сутринта пристигаме в къмпинга и след чаша кафе или тонизиращо узо, разпъваме палатките си.
За да изживеете този ден най-пълноценно и приятно, Ви предлагаме няколко различни възможности.
Първият вариант е да се качим на ферибот, с който ще стигнем до островите Итака и Кефалония. Там ще посетим типични гръцки селца, ще опитаме домашно приготвени местни ястия, и ще се потопим в безвремието на заобикалящото ни Йонийско море. Времетраенето на трипчето е около 6-7 часа.
Вторият вариант е да си наемем скутерчета/автомобили/ATV и да се отправим към един от десетте най-красиви и живописни плажове в света – Порто Кацики. Пътят до там криволичи из уличките на малки селца и махали, минава покрай множество исторически забележителности, изкачва ни до повече от 1000 мнв., от където се откриват уникални гледки към островите Меганиси, Итака и Кефалония.
Без значение кой от вариантите изберете, удовлетворението в края на деня със сигурност ще е достатъчно запомнящо се дълго време след приключението. Поизморени се отдаваме на вкусни изкушения в кръчмата на къмпинга, където калмарите и узото никога не свършват.

Ден 2: Денят на дивите плажове


Закусваме, взимаме по нещо за хапване за през деня и се отправяме с каяците по тюркоазено-мастиленото море към две уникални пещери, които през Втората световна война са използвани от флота за укриване на малки подводници и кораби. През целия ден ще се наслаждаваме на красиви скални образувания и ще отмаряме на девствени плажове. Активно гребане: 4-5 часа

Ден 3: Скорпио, Скорпиди, Мадури и Нидри... всичко в едно


През днешния ден ще имаме възможността да посетим един от най-известните гръцки архипелази (Скорпиди), с още по-известния остров Скорпио. До скоро островът беше собственост на фамилията Онасис, но в момента е стопанисван от руски петролен магнат. Излизането на острова е забранено и е строго охраняван, както по суша, така й по вода. Не е пропоръчително излизането на него. За щастие в архипелага има и други по-малки, но също изключително красиви острови. Впечатляват с разнообразните си дълбоко всечени заливи и малки пещерни образувания.
В ранния следобяд, според настроението на групата, може да акустираме на плажa в Нидри, където ни очакват множество крайбрежни заведения с привлекателни сладки изкушения. Тези, които не желаят да се впуснат в хранителната вакханалия, може да се отдадат на блажена почивка под някоя палма на плажа.
След плажно-крайбрежните забавления се отправяме отново към къмпинга.

Ден 4: Денят на малките-големи значими неща

Плавайки в задния двор на Омир, на един хвърлей от о-в Итака, се насочваме към о-в Меганиси и по-точно, към малкото градче Спартохори. Ще достигнем до пристанище с името Порто Спилиа, където оставяме каяците и се отправяме към селцето, намиращо се в най-високата част на острова. Озоваваме се на една огромна каменна тераса, която преди четири века е била част от защитата на острова срещу пиратите. От там се разкрива епично-лирична гледка към архипелага Скорпиди и о-в Скорпио. 
Имаме достатъчно време до залез слънце, така че тези, които искат да вземат сувенир за някой близък или пък да поглезят себе си с бутилка автентично вино от региона, което по-късно да изпият с любимия, могат да се разходят по уличките на градчето.
Привечер, приятно изморени и удовлетворени от изминалия ден, ще хапнем в таверна в курортното градче Нидри, където кристалното узо и маслините не свършват, а най-вкусните сувлаки и дзадзики са готови за сервиване.
Активно гребане: 4-5 часа

Ден 5: Културно-масови мероприятия


Тези от вас, които искат да се отдадат на лежерно плажно мързелуване, могат да го направят на плажната ивица в залива на къмпинга ни, с останалите, по желание, може да организираме посещение на цветния и китен град Лефкас, който е столицата на остров Лефкада. Градът има стара и нова част, като в старата част могат да се открият прилики с Италия и по-специално Венеция, поради факта, че в близкото минало остров Лефкада е бил Венецианко колония. Сладоледени изкушения, вкусни гръцки гозби и стотици местенца за снимки!

Ден 6: Отпътуване

Ниво на трудност: НАЧИНАЕЩИ
В каяк приключението могат да се включат и хора, които нямат опит в плаването с каяци. Препоръчително е да имате минимална обща физическа подготовка.

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Share with friends

Date and Time

Location

Lefkada

Lefkada

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved