€120 – €180

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Θέατρο 104

41 Evmolpidon

118 54 Athina

Greece

View Map

Event description

Description

Ο καλλιτέχνης ως παραγωγός στο θεάτρο

Όλα όσα ψάχνετε να μάθετε και κανείς δε σας λέει


Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες που ξαφνικά βρίσκουν τον εαυτό τους στο ρόλο του παραγωγού σε ανεξάρτητες (κυρίως δικές τους) παραγωγές ή ακόμα και σε θεατρικούς παραγωγούς που έχουν την ανάγκη της καθοδήγησης σε όλα τα στάδια μιας θεατρικής παραγωγής από την ώρα της ιδέας μέχρι την πρεμιέρα, και την συνέχιση των παραστάσεων.

Αναλυτικότερα θα δούμε:

  • την πρόκληση του διπλού ρόλου "καλλιτέχνη-παραγωγού" στο θεάτρο,
  • το ρόλο του παραγωγού,
  • τον προϋπολογισμό της παραγωγής,
  • τα πνευματικά δικαιώματα,
  • την εξεύρεση χρημάτων και πόρων,
  • συμφωνίες με χώρους,
  • μάρκετινγκ και πώληση εισιτηρίων,
  • δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία και social media στο θέατρο,
  • την ημέρα της πρεμιέρας και τη συνέχεια των παραστάσεων.

Απώτερος στόχος του σεμιναρίου είναι να αναπτύξουν οι συμμετέχοντες την κριτική τους σκέψη, ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις σε κάθε στάδιο της παραγωγής, ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες: τους δικούς τους πόρους, και τη δική τους κλίμακα παραγωγής. Θα χρησιμοποιηθούν παραδείγματα από ελληνικές παραγωγές, ξένες παραγωγές και ξένη βιβλιογραφία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να δουλέψουν πάνω σε μια δική τους πραγματική συνθήκη, εφόσον τρέχουν μια παραγωγή αυτό τον καιρό ή σχεδιάζουν κάποια για το μέλλον.

Το σεμινάριο θα πραγματοποηθεί σε δύο συναντήσεις των έξι ωρών (σύνολο 12 ώρες), 1 και 8 Απριλίου 2017, από 10πμ έως 4μμ.

Κόστος με μειωμένη συμμετοχή (early bird - για εγγραφές έως 25 Μαρτίου): 120 ευρώ

Κόστος συμμετοχής (για εγγραφές από 26 έως 31 Μαρτίου): 180 ευρώ

Θα δοθούν σημειώσεις, φύλλα εργασίας και πιστοποιητικό παρακολούθησης. Την τελευταία εβδομάδα πριν την έναρξη του σεμιναρίου, θα προηγηθεί συνέντευξη με τον κάθε συμμετέχοντα, ώστε να καταγραφεί το προφίλ του, με στόχο την παραμετροποίηση κάποιων επιμέρους ενοτήτων του σεμιναρίου με βάση τις ανάγκες του.

Εισηγητής: Άρης Σομπότης

Ο Άρης Σομπότης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, και ενώ ξεκίνησε —παράλληλα με τη θεατρολογική κατεύθυνση ως ηθοποιός στο Bald Theatre του Αγγλικού τμήματος, τον κέρδισε σύντομα η παραγωγή θεάτρου. Μπήκε στον κόσμο της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ όταν ως υπεύθυνος θεατρικών παραγωγών, ανέπτυσσε σχέσεις με τμήματα marketing εταιρειών στο πλαίσιο χορηγικών προγραμμάτων (sponsorship). Από το 1997 μέχρι σήμερα, έχει σχεδιάσει, διευθύνει και οργανώσει θεατρικές παραγωγές στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και έχει δουλέψει με Έλληνες και ξένους παραγωγούς και σκηνοθέτες. Παράλληλα εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες ως υπεύθυνος επικοινωνίας, marketing και digital expert. Το 2011 ίδρυσε την Playwalk με στόχο την εκπαίδευση πάνω σε ζητήματα οργάνωσης θεατρικής παραγωγής, διαχείρισης πολιτιστικών χώρων, στρατηγικής ανάπτυξης κοινού και επικοινωνίας. Σήμερα, μέσω της Playwalk —με χαρακτήρα πλέον κοινωνικής επιχείρησης— προσφέρει συμβουλευτική (personal coaching), σεμινάρια και εργαστήρια, υπηρεσίες επικοινωνίας και marketing σε εταιρείες.

Share with friends

Date and Time

Location

Θέατρο 104

41 Evmolpidon

118 54 Athina

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved