Sales Ended

Островна каяк обиколка на о. Меганиси, Кастос и Каламос, Йонийско море

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Ionian Sea

Lefkada Island

Lefkas

Greece

View Map

Event description

Description

Продължителност: 6 дни
Ниво на трудност: Средно
Настаняване: Див къмпинг
Брой участници: до 12 души

Кратко описание:
Ден 1: Дневен преход София – Лефкада.

Ден 2: Гребане с каяци от Къмпинг Десими до Плаж Лимонари (дистанция за гребане – 15 км.)

Ден 3: Гребане с каяци от Плаж Лимонари до о-в Каламос (дистанция за гребане – 18 км.)

Ден 4: Гребане с каяци от о-в Каламос, през малкото пристанище Леоне, до о-в Кастос (дистанция за гребане – 17 км.)

Ден 5: Гребане с каяци от о-в Кастос, покрай о-в Меганиси, до къмпинг Десими (дистанция за гребане – 24 км.)

Цени и отстъпки:
Цена: 446 лв. (с осигурен транспорт)
Цена: 346 лв. (със собствен транспорт)
Цена за редовни клиенти (клинети, които са посетили поне едно приключение с нас досега): 423 лв.
Цена при ранно записване - заплащане на капаро до 8 март 2018 г.: 399 лв.


В цената е включено:
Двуместен каяк, от марките RAINBOW, DAG или PRIJON, с рул за управление или скег;
Гребло – марка RAINBOW, DAG или TNP;
Спасителна жилетка – марка AQUAMARINE, DAG;
Шприцка – изработена от водонепромукаема материя, марка RAINBOW;
Палатка, спален чувал и шалте (по предварителна заявка) – марка QUECHUA;
Транспорт от/до София;
Водач;
Застраховка;


Подробно описание:

Ден 1: Събираме се на „Руски паметник“, в град София (локалното платно посока Княжево), в 06:30 ч. Очаква ни 8-9 часов нощен преход до о-в Лефкада. Ранния следобед пристигаме в къмпинга и след чаша кафе или узо, което ще ни тонизира за предстоящите приключения, започваме приготовленията за нашето диво пътешествие.

Ден 2: Предстой ни да разпределим екипажите, да наредим личния си багаж и необходимата екипировка в непромукаеми торби, след което всичко това ще трябва да наместим в каяците.

Заредили храна, вода и високо-октаново течно гориво, правим кратък инструктаж и се отправяме към дебрите на тюркоазено-мастилените води и кристално белите каменисти плажове.

Напускайки залива Десими, се отправяме на изток към крайната ни цел за деня – плажът Лимонари. Преди да стигнем до него ще минем покрай множество малки заливчета, където в миналото пирати са криели плячката си, но сега от нея няма и спомен, а единствените останали съкровища са кристално чистите води, пастелно-зелените маслинови дървета и малките кипариси.

Нощувката ще е на плажа, където ще сготвим каквото си носим и ще се наслаждаваме на заобикалящото ни спокойствие.

(дистанция за гребане – 15 км.)

Ден 3: Плаж Лимонари – о-в Каламос (дистанция за гребане – 18 км.)

Ставаме сутринта, закусваме, събираме екипировката по кяците и потегляме към о-в Каламос. Важно е да потеглим рано, за да прекосим пролива преди да е задухал обичайният вятър, образуващ неприятни вълни, които биха ни натоварили излишно. Ако сме късметлии, често в този пролив се появяват и делфини, които се заиграват с плаващите каяци. Достигайки в северната част на о-в Каламос, ще спрем да обяваме, след което се отправяме към едноименното градче Каламос. При желание на групата можем да вечеряме в някоя таверна на малкото пристанище, да се запасим с малко провизии, а после ще отплаваме на един малък плаж в близост, където ще нощуваме.

Ден 4: о-в Каламос – о-в Кастос (дистанция за гребане – 17 км.)

Отново ставаме рано, закусваме и познатата репетиция със сибирането на екипировката по каяците. Крайната ни цел е див плаж на о-в Кастос. Започвайки плаването си, се насочваме на юг, като се движим по крайбрежието към малкото пристанище Леоне. От там минаваме през малък пролив до о-в Кастос. Движейки се край източната част на острова, ще се озовем в градчето Кастос. Ще имаме време за разходка, хапване, набавяне на храна и напитки ако са ни необходими, а след това се насочваме към малък плаж на юг, където ще нощуваме.

Ден 5: о-в Кастос – о-в Меганиси – къмпинг Десими (дистанция за гребане – 24 км.)

Предстой ни най-дългия етап в приключението ни. Сами разбирате, че отново трябва да станем по-рано и да се организираме по-бързо, но това вече не би трябвало да е проблем, защото ще имаме необходимата тренировка от предните дни. През деня ще прекосим пролива от о-в Кастос до о-в Меганиси и ще се насочим на север към финала на пътешествието ни – залива Десими. Плавайки по югозападното крайбрежие на о-в Меганиси, ще се насладим на „каменните градини“ по брега и на две уникални пещери , които през Втората световна война са използвани от флота за укриване на малки подводници и кораби. Привечер, пристигаме в къмпинга, където завършва нашето каяк приключение из Йонийските острови Меганиси, Кастос и Каламос.

Ден 6: Отпътуване.


Ниво на трудност: Средно
Каяк приключението се препоръчва за хора, които имат опит в плаването с морски каяци. За такъв считаме, когато участниците са се включвали поне два-три пъти в плавания с морски каяци. Опит в дивото къмпингуване също би бил препоръчителен.


Забележка:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Date and Time

Location

Ionian Sea

Lefkada Island

Lefkas

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved