€80

24-uurs horizonobservatie Kiezen voor Rust en Ruimte

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

De Fuut

6 Zuiderstrand

2583 Den Haag

Netherlands

View Map

Event description

Description

Kiezen voor Rust en Ruimte. Dat klinkt makkelijk en fijn, maar in de praktijk is het best een uitdaging. Want er is altijd wel iets te doen dat belangrijker lijkt dan pas op de plaats maken. Wat zonde is. Omdat je niet vanuit de hectiek en de druk, maar vanuit onspannen helderheid het best werk kunt maken van wat je wilt. Daarvoor is iets anders handig: onverdeelde en onversnipperde aandacht.

Op Rust en Ruimte kun je wachten. Tot ze vanzelf ontstaan. Maar je kunt er ook voor kiezen en bemerken dat ze pas dán werkelijk toegankelijk worden. De 24-uurs horizonobservatie 'Kiezen voor Rust en Ruimte' is een uitnodiging om dat ook daadwerkelijk te doen.

Natuurbeleving
De golven onophoudelijk het strand op te zien rollen (of zien 'openritsen', 's nachts), totaan je tenen bij hoogwater en in de verte bij laagwater. De wolken en vogels die net over het water of hoog in de lucht voorbij trekken. Om de warmte van de zon te voelen en de koelte van de nacht. Je gedachten de vrije loop laten. Vrij van de tijd komen, en haar hervinden. Avontuur: alsof je twee weken op vakantie bent.

Dat alles in goed gezelschap van medereizigers die zich bij ons voegen. Ieder met de bedoeling om 24 uur samen door te brengen met het zicht op de eindeloze verte, waarin alles wat in de waan van de dag soms van elkaar lijkt losgezongen, terug samenkomt.

Reisvraag
In voorbereiding op de horizonobservatie ontvang je behalve een paklijst (een paar dagen van te voren) ook een uitnodiging om een reisvraag te formuleren. Een vraag die je jezelf als Leitmotiv cadeau doet, en waarop je aan de horizon graag een antwoord wilt vinden, en die je ook steeds kunt gebruiken om bij terug te komen als je je even afvraagt waar je het ook alweer voor deed.

Praktisch
We treffen elkaar op zondag 4 juni om 21h00, een uur voor zonsondergang, en installeren ons dan aan de vloedlijn. Aansluitend stichten we een vuur en daaromheen een maaltijd van door-iedereen-zelfmeegebracht lekkers. Na de maaltijd treden we langzaam de stilte tegemoet. In Rust en Ruimte verblijven we aan de horizon tot zon nog een keer onder gaat, de volgende dag om 22h00. Daarna sluiten we gezamenlijk af en reist ieder zijns/haars weegs.

Initiatief en voorbereiding tot deze horizonobservatie zijn in handen van kunstenaar Bruno van den Elshout, die eerder al vijf 24-uurs horizonobservaties in organiseerde en meemaakte, in wisselende samenstellingen. Aan de eerste horizonobservatie gaf hij vorm met alchemiste Lie van Schelven, op 10 april 2013.

Bijdrage en verantwoordelijkheid
Via deze pagina kun je je aanmelden om met ons mee te reizen. De bijdrage van € 80 heeft de bedoeling om de observatie met zorgvuldigheid voor te bereiden in de maand die aan de ontmoeting vooraf gaat. Je reist op eigen risico en verantwoordelijkheid, en zorgt zelf voor je eten, drinken en comfort. We reizen in een klein en overzichtelijk gezelschap van ca 20 mensen met gevarieerde achtergronden. Bij aanmelding verbind je je aan de intentie de volledige 24 uur met ons mee te reizen.

Als je het leuk vind om te lezen wat je ongeveer te wachten staat wanneer je deelneemt, lees dan deze Spoiler Alert.

~

Je kunt je tot en met vrijdag 26 mei inschrijven. De dan nog resterende dagen totaan de horizonobservatie gebruiken we voor de voorbereidingen met de mensen die zich tot dan toe hebben aangemeld. Het is dan niet wenselijk om op het laatste moment nog nieuwe medereizigers te laten invoegen of afvallers te vervangen.

~

Het titelbeeld van 'Ruimte voor Rust en Ruimte' is gemaakt door Arie Lengkeek, tijdens zijn deelname aan de vorige 24-uurshorizonobservatie 'Zwaaien naar de Zomer' op 1 oktober 2016.

Share with friends

Date and Time

Location

De Fuut

6 Zuiderstrand

2583 Den Haag

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved