ХАКАТОН 2014 @ БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Бургаски Свободен Университет

62 бул. Сан Стефано

8000 Burgas

Bulgaria

View Map

Event description

Description

За втора поредна година Центърът по информатика и технически науки (ЦИТН) на Бургаски свободен университет (БСУ) организира ХАКАТОН. Уникално събитие, което събира специалисти в областта на ИТ технологиите с цел съвместна разработка на приложения. Като по този начин се стимулира интересът към високите технологии чрез обучения и практика.

Продължителността на мероприятието е 2 дни. Първия ден ще има специализирани лекции за разработчици от външни лектори релевантни за хакатона, както и работен семинар за разработка на приложения. Втория ден ще се проведе състезание за писане на приложения. Специални гости ще бъдат доайените в областта: Microsoft, Telerik, Musala Software и TechnoLogica.

Ще разработваме настолни и мобилни приложения за платформи Microsot Windows и Windows Phone, посредством технологиите: платформата Microsoft .NET и езика за програмиране C#.

Желателно е участниците да имат собствени лаптопи с предварително инсталирана операционна система Windows 8 или 8.1 и интегрирана среда за разработка Visual Studio 2012 или 2013 и Windows Phone 8 или 8.1 SDK. Ще бъде осигурена и подходящо оборудвана и софтуерно обезпечена лаборатория с допълнително 15 работни места.

Date and time

Location

Бургаски Свободен Университет

62 бул. Сан Стефано

8000 Burgas

Bulgaria

View Map

Organizer Бургаски Свободен Университет

Organizer of ХАКАТОН 2014 @ БУРГАСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

БСУ е създаден на 18.09.1991 г. с решение на Великото народно събрание. Той е ново, уникално и подчертано позитивно явление в академичната история на България. Сега е съвременно и модерно учебно заведение, достойна алтернатива на традиционното масово висше образование.

Save This Event

Event Saved