Free

1st Sports Hackathon ​Bulgaria and SPORTS TECH CONFERENCE

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

National Sports Academy Vasil Levski

1700 Sofia

Bulgaria

View Map

Event description

Description

На 10-11 Март 2018 г. в София с домакинството на Националната Спортна Академия „Васил Левски“ ще се проведе за първи път в България иновативното състезание за технологии в спорта - Спортни Хакатони България. Събитието е уникално по своя характер и има за цел да поощри използването на технологиите в спорта като предостави възможност на креативно мислещи екипи да разработват технологии, приложения и роботи за спорт.

Очакванията са, че симбиозата между спорт и технологии ще е предпоставка за страхотни нови идеи и предприемачески проекти.

Първото издание на Спортни Хакатони България ще се фокусира върху шест категории, по които екипите ще разработват проекти: Спортни технологии, приложения и данни; Спорт, музика и здраве; Спортно образование; Спортни мобилни игри; Спортни Интелигентни (SMART) Облекла; Спорт и медия. Няма такси и възрастово ограничение за участие. Паралелно със Спортния Хакатон ще се проведе и първата високотехнологична конференция Sport Tech Conference с участие на лектори, които ще споделят най-добрите практики в областта на иновациите, софтуерните и хардуерните технологично-базирани спортни решения.

Темите са обявени! Участвайте!

Организации партньори на първия спортен хакатон в България са Министерството на Младежта и Спорта, Дигитална Национална Коaлиция, Софтуерен Университет, iLoveBulgaria, Soft Intellect, EDIT, Български Център на Жените в Технологиите, Move.bg, AЗТУЕС, e-Skills for future, Джуниър Ачийвмънт България, Клуб Юнак. Спортни хакатони България се организира от EduTechFlag. С благодарност за подкрепата към Делта3, Nanye GmbH и Евроком!

1st Sports Hackathons Bulgaria Motto "FIND OUT A CHALLENGE TO INNOVATE IN SPORTS AND TECHNOLOGY".


Share with friends

Date and Time

Location

National Sports Academy Vasil Levski

1700 Sofia

Bulgaria

View Map

Save This Event

Event Saved