Free

19e eeuwse panden aardgasvrij, #hetkanwel!

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Binckhorstlaan 36

Binckhorstlaan

36 - M508

2516 BE 's-Gravenhage

Netherlands

View Map

Event description

Description

We staan voor een grote opgave genaamd de energie transitie. Bij de energietransitie is duidelijk dat we geen fossiele brandstoffen meer gaan gebruiken om gebouwen te bouwen en verwarmen. Dus ook geen aardgas.

Uiteindelijk moeten 7 miljoen huizen en 1 miljoen andere gebouwen aardgasvrij worden gemaakt. Dit betekent ruwweg 50.000 bestaande woningen per jaar verduurzamen in 2021 en ruim voor 2030 al in een ritme van 200.000 woningen per jaar zitten.

De eerste aardgasloze projecten zijn inmiddels een feit. Gehele woonwijken worden van het aardgas af gehaald, voornamelijk door de voordelen van schaalvergroting. De eerste gasloze projecten zijn inmiddels een feit. Gehele woonwijken worden van het gas af gehaald, voornamelijk door de voordelen van schaalvergroting. Voor de kleinere projecten is heden ten dagen een extra inspanning nodig om gebouwen van het gas af te halen, maar het kan wel al!

Dit gaan wij toelichten aan de hand van een eigen project van zes grachten panden in hartje Amsterdam. We hebben het over hele gave panden uit de 19e eeuw. Hoe kun je een ambitie van aardgasloos realiteit maken? Dat is een hele opgave, maar het kan wel! Tijdens dit project hebben wij een andere proces- en project aanpak gefaciliteerd met afwijkende samenwerkingen die de haalbaarheid van de gestelde ambities vergroten. Aanvullend hanteren wij het principe van ParisProof Ready! Doen wat nu kan en daarbij goed aansluiten bij het opgestelde D-MJOP.

Heeft u panden uit de 19e eeuw in de portefeuille? Meld je dan nu aan.

Inloop vanaf 09:30 uur. Wij zullen om 10:00 uur starten met de sessie en deze zal duren tot ca. 11:30 uur. De sessie is inclusief een heerlijke kop Virgin Tropa Coffee van onze koffieburen!

Share with friends

Date and Time

Location

Binckhorstlaan 36

Binckhorstlaan

36 - M508

2516 BE 's-Gravenhage

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved