Free

103. redni mesečni sestanek: POSLOVNI MODELI: IZ TEORIJE V PRAKSO - delavni...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

GZS - 1.nad., DVORANA B

Dimičeva ulica 13

1000 Ljubljana

Slovenia

View Map

Event description

Description

Vabimo Vas na 103. redni mesečni sestanek IIA – Slovenskega inštituta, ki bo potekal 26. septembra 2018 ob 16.30 uri v dvorani B GZS, Dimičeva 13 (1. nadstropje), Ljubljana

Poslovni modeli: iz teorije v prakso

Uporaba poslovnih modelov na praktičnih primerih

(Predavateljica: prof. dr. Adriana Rejc Buhovac, moderator mag. Matej Drašček )


Poslovni modeli se v zadnjem času uporabljajo velikokrat kot sinonim s strategijo. Pa je res tako? Sta ti dva pojma enaka oz. v čem se razlikujeta? Na drugi strani razvoj poslovnih model v organizaciji še vedno poteka na površinski ravni, brez poglobljene analize, vsebine in razprave, ki bi omogočila, da se poslovni model razvije v orodje, ki bi pripomoglo k uspešnosti in učinkovitosti organizacije.

Delavnica bo sestavljena iz dveh delov: v prvem se bomo sprehodili čez različne teoretske-praktične koncepte poslovnih modelov (v teoriji in praksi obstaja več kot 50 vrst poslovnih modelov), nato pa bomo na praktičnih primerih razvili poslovni model za dejansko organizacijo in pri tem pokazali, na kaj morajo biti pri tem notranji revizorji pozorni.

Delavnico in praktične primere nam bosta predstavila prof. dr. Adriana Rejc Buhovac in mag. Matej Drašček.


Prof. dr. Adriana Rejc Buhovac je redna profesorica za management in organizacijo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Uči predmete Strateški management, Družbena odgovornost podjetja, Management uspešnosti in angleški predmet Strategic Management (programa IMB in MBA). Njeno raziskovalno in znanstveno-publicistično delo je usmerjeno v izzive razvijanja in uresničevanja strategij ter managersko kontrolo. Napisala je vrsto znanstvenih in strokovnih prispevkov na teh področjih, v zadnjem času zlasti s področja uresničevanja strategij družbeno odgovornega poslovanja. V soavtorstvu z Marc J. Epsteinom (Rice University) je napisala knjigo Making Sustainability Work: Best Practices in Managing and Measuring Corporate Social, Environmental, and Economic Impacts, Revised Second Editon (Greenleaf Publishing Ltd. & Berrett-Koehler Publishers Inc.), 2014. Je tudi soavtorica štirih Management Accounting Guidelines (CMA Toronto, AICPA New York): “Evaluating Performance in Information Technology”, “Identifying, Measuring, and Managing Organizational Risks for Improved Performance”, “The Reporting of Organizational Risks for Internal and External Decision-Making” in “Performance Measurement of Not-for Profit Organizations". V praksi sodeluje s številnimi domačimi in tujimi podjetji in drugimi organizacijami pri razvijanju in uresničevanju strategij.


Udeležba na mesečnih sestankih IIA – Slovenskega inštituta je za člane IIA – Slovenskega inštituta brezplačna.

Udeležnina za ostale udeležence znaša 30,50 EUR z DDV (Udeležnino za nečlane se nakaže na poslovni račun Slovenskega inštituta za revizijo SI56 02085-0015504554 pri Novi Ljubljanski banki d.d. najkasneje do petka 21.09.2018 . V polje za sklicevanje na številko vpišite 00 3005-26092018. V namen navedite ime in priimek udeleženca).

Nosilci IIAjevih strokovnih nazivov lahko za udeležbo na mesečnem sestanku uveljavljajo 2 CPE točki.

Sestanek bo trajal predvidoma do 18.30 ure.

Veselimo se srečanja in vas prosimo, da nam zaradi lažje izvedbe sestanka in načrtovanja števila udeležencev potrdite svojo udeležbo s klikom na gumb REGISTER najpozneje do petka, 21. septembra 2018.


Prijava:

Pohitite s prijavami zaradi omejenega števila mest in si še danes priskrbite prosto mesto na dogodku.

Prosimo vas za prevzem vstopnice in potrditev udeležbe izključno preko aplikacije Eventbrite s klikom na gumb REGISTER (navodila najdete na http://www.iia.si/dokumenti/) najpozneje do petka, 21. septembra 2018.

Opozarjamo vas, da se morate, če boste morebiti zadržani, od seminarja odjaviti v nasprotnem primeru vam bomo morali zaračunati udeležnino. Obvestilo o odjavi uredite preko Eventbrite ali pošljite na naslov info@iia.si. Vsako odjavo pisno potrdimo.


FAQs

Možnost BREZPLAČNEGA parkiranja v GZS garaži.

S seboj prinesite print vstopnice ali vstopnico v elektronski obliki.

Vstopnica je imenska in ni prenosljiva.

Dodatna vprašanje pošljite na info@iia.si.

Share with friends

Date and Time

Location

GZS - 1.nad., DVORANA B

Dimičeva ulica 13

1000 Ljubljana

Slovenia

View Map

Save This Event

Event Saved