" rel="stylesheet">
Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Visita el Castell de Subirats - Santuari de la Font Santa

Parròquia de Sant Pere de Subirats - Patronat de Turisme de Subirats

Visita el Castell de Subirats - Santuari de la Font...

Share Visita el Castell de Subirats - Santuari de la Font Santa

Event Details

ATENCIÓ!

A PARTIR DEL 30 DE MARÇ DE 2013 NO CAL RESERVA PRÈVIA PER VISITAR EL CASTELL DE SUBIRATS - SANTUARI DE LA FONT SANTA EN ESTABLIR UNS HORARIS FIXOS PER LA VISITA GUIADA, PER TANT AQUEST ESDEVENIMENT EVENTBRITE QUEDA DESACTIVAT.

INFORMACIÓ SOBRE LA VISITA AL CASTELL DE SUBIRATS - SANTUARI DE LA FONT SANTA A A http://www.turismesubirats.cat/castell-de-subirats


 

La visita comença puntualment a la recepció del Santuari a les 11 hores i finalitza poc abans de les 12:30 hores, de dilluns a dissabte.

Diumenge no hi ha visita programada però es pot veure l'església del Santuari i conversar amb el Mossèn després de la missa de les 6 de la tarda.

El guia és Mossèn Josep Raventós, 103è Rector de Sant Pere de Subirats i impulsor de les obres de restauració del Castell de Subirats - Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa des de l'any 1971. La visita és plena d'autenticitat i de coneixement de l'indret, així com dels seus pobladors al llarg de la història.

El recorregut inclou la visita al Museu del Castell de Subirats amb l'exposició permanent "Castell de Subirats: Més de mil anys d'història". Obert recentment, mostra tot un seguit de peces d’interessant valor que repassen la vida dels pobladors d’aquest recinte fortificat al llarg dels més de mils anys d’història del monument.

Entre elles cal destacar les civeres que es van utilitzar durant centenars d’anys i fins la construcció de la carretera del Castell el 1971, per transportar els difunts de les masies disperses pels camins de l’Ordal fins a l’església de Sant Pere de Subirats annexa al Santuari. També destaquen 9 monedes dels Reis Catòlics descobertes durant els primers anys de la rehabilitació del complex fa 40 anys, així com el llibre d’òbits de la parròquia de 1693 a 1750 i mostres de les misses polifòniques dedicades a la Mare de Déu de la Font Santa al darrer terç del segle XIX i principis del XX.

Finalment es poden admirar altres peces que es van conservar durant la recuperació de l’indret com les antigues campanes i el pou del rector, les quals aniran augmentant segons el desenvolupament de les investigacions arqueològiques vagin avançant.

També es visita la "Sala del Mil.liari", espai on s'exposa una pedra mil.liària de la Via Augusta amb gairebé 2.000 anys d'antiguitat que va ser reconvertida en sarcòfag.

Una de les atraccions addicionals de la visita al monument és veure en acció un ramat de cabres que mengen les herbes a tocar de les pedres de la fortificació. Mitjançant una iniciativa innovadora de la recentment creada Associació Cultural Castell de Subirats es fan servir cabres per mantenir net de vegetació tot el recinte del castell. Hi ha sempre una densitat d’animals estable perquè l’herba es pugui regenerar i per tant no cal subministrar aliments complementaris. Sens dubte és una de les imatges que més agraden de contemplar pels més petits en realitzar la visita guiada.

El Patronat de Turisme de Subirats dóna suport a l’itinerari ideat pel Mossèn Josep Raventós, per tal de donar a conèixer els aspectes culturals i espirituals del primer castell documentat del Penedès, l’any 917. Un indret de gran bellesa exterior i punt de vista panoràmic privilegiat, del qual es desconeixia en bona part el seu interior testimoni d’una rica història fins que van començar les visites guiades l’any 2009.

Més informació al bloc de Turisme de Subirats

A continuació podeu veure imatges del Castell de Subirats - Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa.

Història del Castell de Subirats - Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa

Have questions about Visita el Castell de Subirats - Santuari de la Font Santa? Contact Parròquia de Sant Pere de Subirats - Patronat de Turisme de Subirats

Where


Castell de Subirats
Camí del Castell, s/n
08739 Subirats
Spain

Organizer

Parròquia de Sant Pere de Subirats - Patronat de Turisme de Subirats

  Contact the Organizer
Visita el Castell de Subirats - Santuari de la Font Santa
Subirats, Spain Events Spirituality

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.