" rel="stylesheet">
Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Torre-ramona: Sorprenent i misteriosa

Patronat de Turisme de Subirats

Monthly Event - Second Sunday of every month

Torre-ramona: Sorprenent i misteriosa

Share Torre-ramona: Sorprenent i misteriosa

Event Details

Torre-ramona: Sorprenent i misteriosa

Descobrirem el desconegut poble medieval de Torre-ramona (Subirats), de només una cinquantena d’habitants. El Palau Gralla ens obrirà les seves portes per mostrar-nos la seva història senyorial. Coneixerem l’interior de la Confraria del Cava i el prestigi internacional dels confrares a la seva mateixa seu. L’Església de Sant Joan Sesrovires i el cementiri parroquial, on reposen les víctimes d’un desgraciat accident produït a l’antic pas a nivell, durant els anys 20 del segle passat, serà el primer misteri per descobrir... Tot el poble de Torre-ramona és envoltat de vinyes al peu del Castell de Subirats. La visita comença a les 11 hores des del portal de l’església i té una durada de dues hores. El preu d'aquesta ruta guiada anomenada "Torre-ramona: Sorprenent i misteriosa" és de 5 Euros per persona, els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta, i al final del recorregut s’oferirà una copa de cava per gentilesa de la Confraria del Cava.

Tardor a la vinya i al Castell de Subirats

L’objectiu de l’itinerari és mostrar un dels nuclis medievals més desconeguts del nostre país i al mateix temps amb una història i patrimoni més interessant. L’església de Sant Joan Sesrovires, d’estil romànic i que es data del segle XII, ja existiria des de l’any 917, a la primera documentació escrita sobre Subirats. A L’interior del temple són visibles uns dibuixos i inscripcions el significat del qual s’ha oblidat amb el pas del temps. El Palau Gralla es va construir durant el segle XVI en terrenys que en temps del rei Ferran el Catòlic van passar a possessió de la família Gralla, plena de personatges cabdals en la història de Catalunya. La seva construcció respon a la transformació dels castells en palaus, per tenir més comoditats però també foren fortificat,s on fins i tot es conserva en molt bon estat un túnel que arriba més enllà de l’església a uns 4,5 m respecte el nivell del sòl. La Confraria del Cava Sant Sadurní està integrada per 1.500 dames i cavallers confrares, entre els quals es distingeixen especialment els confrares d'honor que han estat investits al llarg de la història d'aquesta entitat, fundada el 1979 i amb seu al centre de Torre-ramona. Aquest edifici només és accessible en comptades ocasions i de la mà d’un dels confrares podrem conèixer com promocionen el cava arreu del món i els racons d’un espai tant antics com el palau i l’església, inclosa una exclusiva mina. Finalment, l’entorn d’on surten diversos camins que travessen les vinyes ens oferirà imatges que no es poden evitar ser retratades.

Confraria del Cava de Sant Sadurní... a Subirats!

El primer dia d'aquesta activitat organitzada pel Patronat de Turisme de Subirats va ser el 14 de novembre de 2010,  coincidint amb el Dia Europeu de l’Enoturisme, doncs Torre-ramona és un nucli envoltat de vinyes que cada juliol es escenari del Festival de Música a les Vinyes. A partir de llavors la ruta es va programar de forma mensual el 2n diumenge de cada mes. La proposta compta amb la col.laboració de Família Bori De Fortuny, Confraria del Cava Sant Sadurní i Parròquia de Torre-ramona. Les places són limitades i es poden comprar a les oficines del Patronat de Turisme de Subirats i aquí per internet.

Més informació al bloc de Turisme de Subirats

A continuació podeu veure imatges de Torre-ramona (Subirats).

Have questions about Torre-ramona: Sorprenent i misteriosa? Contact Patronat de Turisme de Subirats

Where

Plaça de Torre-ramona
08739 Subirats
Spain

Monthly Event - Second Sunday of every month


  Add to my calendar

Organizer

Patronat de Turisme de Subirats

Patronat de Turisme de Subirats
Estació Vitivinícola de Lavern, s/n
(Estació RENFE Lavern-Subirats)
08739 Subirats
Tel. 93 899 34 99 - Fax 93 899 46 11 info@turismesubirats.cat www.turismesubirats.cat

  Contact the Organizer
Torre-ramona: Sorprenent i misteriosa
Subirats, Spain Events Retreat Travel & Outdoor

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.