" rel="stylesheet">
Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Workshop Offshore/ LBL Positioning

Hydrographic Society Benelux

Woensdag 18 september 2013 van 13:00 tot 17:00 (CEST)

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Reservering Offshore - LBL Beëindigd Gratis  

Deel Workshop Offshore/ LBL Positioning

Evenement gegevens

Aangezien het thema Offshore vrij breed is worden 2 “hot items uitgelicht. Namelijk:

Hydrografie in  de offshore: Renewable Survey

Met het onderwerp renewable survey behandelen we hydrografie in dienst van de installatie van windfarms. Windfarms zijn momenteel “booming business”. Afgelopen jaren zijn er in de Noordzee, Ierse zee en Baltische zee vele windturbines geïnstalleerd, en plannen om meer turbines te bouwen groeien dagelijks.

Voor de installatie van de windturbines is veel aandacht van hydrografen vereist. Beginnend met de detailkartering van de zeebodem, en de onderliggende lagen voordat men de daadwerkelijke installatie van de turbines begint en verder tijdens de installatie van de turbine funderingen, eventuele anti-scour, kabels en transformator systeem.

Geo Plus is betrokken geweest bij het Karehamn offshore windfarm project in Zweden, zij hebben voorbereidend meetwerk verricht voordat de installatie van de windturbines begon.

Fugro Intersite, een R&D bedrijf binnen Fugro heeft voor de installatie van de zogenaamde Monopile funderingen het inclinocam systeem ontwikkeld. Inclinocam maakt het mogelijk om zonder fysiek de Monopile aan te raken scheefstand van deze funderingen te meten. Hierdoor is de installateur in staat om tijdens het heien te kunnen corrigeren voor scheefstand en kan men de tijd voor de installatie inkorten.

Hydrografie in de offshore: LBL

Door de toenemende vraag naar olie en gas is men gedwongen tot het exploiteren van steeds dieper liggende concessies offshore, onder andere bij West-Afrika en Brazilië. Dieptes van 1200 meter vormen geen uitzondering. Voor Hydrografen betekent dit dat er vraag ontstaat naar zeer nauwkeurige akoestische plaatsbepaling en metingen voor de ontwikkeling van deze diepwater ontwikkelingen. Een veelgebruikt systeem voor deze metingen is het Long Baseline systeem, dat wordt opgebouwd uit akoestische bakens op de zeebodem. Dit systeem is echter een vrij arbeidsintensief systeem als het gaat om installatie en kallibratie, vandaar ontwikkelingen om door gebruik van Inertiële navigatie systemen het aantal bakens te reduceren of LBL zelfs totaal onnodig te maken.

Fugro Survey B.V. Is een van de marktleiders op het gebied van diepwater metingen. LBL wordt door Fugro Survey veelvuldig gebruikt, van positionering van constructies in diep water tot en met het doen van precieze metrologieën. Sinds enige tijd heeft Fugro Survey INS systemen in gebruik.

Ixblue ontwikkeld apparatuur voor de hydrografie, waaronder het veel gebruikte Octans fibre optic gyro kompas. Daarnaast ontwikkeld Ixblue ook een LBL systeem, wat gecombineerd kan worden met INS zodat een minder arbeidsintensieve installatie mogelijk wordt.

Schema

Voor deze dag heeft de Hydrographic Sociaty Benelux het volgende schema in gedachten.

13:00 tot 14:00 Welkom met een broodje

14:00 tot 15:00 Presentaties van Fugro Intersite en Geo Plus rond het thema Renewable Survey

15:00 tot 15:20 Pauze

15:20 tot 16:30 Presentaties van Ixblue en Fugro Survey rond het thema LBL

16:30 tot 17:30 Afsluitende borrel

“Tafeltjes”:

Een workshop is pas volledig als er bedrijvenstands aanwezig zijn. Deze geven een extra aspect aan de workshop en helpen ook de workshop financieel mogelijk te maken. Belangstellenden daarvoor kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de HSB. De prijs voor een stand bedraagt € 100.

Heb je vragen over Workshop Offshore/ LBL Positioning? Neem contact op met Hydrographic Society Benelux

Waar en wanneer


Fugro NV
10 Veurse Achterweg
2264 SG Leidschendam
Nederland

Woensdag 18 september 2013 van 13:00 tot 17:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen
Workshop Offshore/ LBL Positioning
Leidschendam Events Cursus

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.