" rel="stylesheet">
Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Seară de teatru românesc

Sunday, April 14, 2013 from 5:00 PM to 7:00 PM (EDT)

Ticket Information

Ticket Type Remaining Sales End Price Fee Quantity
Bilet normal Sold Out Ended $15.00 $1.82
Bilet 7 Tickets Ended $20.00 $2.09

Share Seară de teatru românesc

Event Details

ASTROM vă invită duminică, 14 aprilie începând cu ora 17 la o "Seară de teatru românesc" alături de actorii trupei Ro Act Theater din Chicago. Spectacolul va include două piese de teatru în limba română de Lia Bugnar: "Oase pentru Otto" și "Aici nu se simte" și va avea loc la Warehouse Theater / The Passenger, 1021 7th Street, NW, Washington, DC 20001.

"Oase pentru Otto," în regia lui Cătălin Nicolae, este povestea tulburătoare a două fete din ziua de azi, aflate în pragul unor decizii majore. În România sunt milioane ca ele, ca F1 și F2, care trebuie să aleagă: între bine și rău, între a fi sau a nu fi într-un fel ori altul. F1 e studentă la Canto și obține o bursă în Noua Zeelandă, cu aria Violetei din Traviata de Verdi. Numai că bursa nu acoperă și transportul cu avionul, iar după ce a epuizat toate variantele de a face rost de bani, tânăra artistă decide să facă un compromis major: iese, o seară, pe centură "pentru 500 de parai."  Autoarea, Lia Bugnar, are simțul dramaticului, al replicii, știe cum să ne facă să râdem și să plângem în același timp. Textul ei mustește de real, e viu, impresionează. Piesa a fost premiată la Dublin Fringe Festival, pentru cea mai bună situație dramatică și a avut premiera europeană la Praga în 2011.

În "Aici nu se simte" autoarea Lia Bugnar ivită publicul să urmărească ce s-ar întîmpla dacă într-o bună dimineață, din cauza unui miros păcătos, n-ați mai putea ajunge la întîlnirea cu propria soție, rămasă să plimbe un câine pe care-l urăște? Sau, pentru doamne, dacă din pricina aceluiași păcătos miros, ați rata programarea la un doctor la care oricum nu voiați să ajungeți? Dacă, la adăpost de infama odoare pe o platformă aproape de cer, v-ați da seama că fericirea e o felie de pepene, o repriză bună de plîns și, mai ales, să fii tu însuți?

Ro Act Theatre, înființat în 2012, este o companie de teatru românesc în limba română și pentru publicul românesc din SUA formată din Cătălin Nicolae, Monica Luncu și Laura Șișu. Obiectivele acestei noii înființate companii sunt: de a promova limba și cultura românească; de pune în scenă pentru publicul românesc din Statele Unite spectacole cultural-artistice și piese de teatru în limba română; de a susține artiștii români locali; și de a crea legături cu organziații de profil americane în vederea promovării culturii românești.

Bilete de $15/persoană pot fi cumpărate on line până pe 11 aprilie sau până la terminarea stocului. După această dată sau după epuizarea stocului de bilete normale, bilete vor fi $20/persoană. Numai un număr limitat de bilete este disponibil așa încăt vă încurajăm să vă procurați biletele din vreme.

Warehouse Theater / The Passenger se află peste drum de stația de metrou Mt. Vernon Square / Convention Center (liniile verde și galbenă) sau la patru străzi de stația Gallery Place / Chinatown (liniile roșie, verde și gabenă). Parcarea se poate face pe străzile adiacente teatrului.  Intrarea în teatru se face prin restaurantul The Passenger.

Have questions about Seară de teatru românesc? Contact the organizer

When & Where


Warehouse Theater - The Passenger
1021 7th Street, NW
Washington, 20001

Sunday, April 14, 2013 from 5:00 PM to 7:00 PM (EDT)


  Add to my calendar

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.