This event has ended

MIT Futures of Entertainment Nov. 11-12

Cambridge, United States

MIT Futures of Entertainment    Nov. 11-12

Ticket Information

Ticket Type Price Fee Quantity
FOE5 - Standard Ticket $400.00 $0.00
FOE 5 - Academic Ticket $150.00 $0.00
FOE 5 - Friday-Only Ticket $225.00 $0.00
FOE 5 - Saturday-Only Ticket $225.00 $0.00
FOE 5 - Friday-Only Academic Ticket $100.00 $0.00
FOE 5 - Saturday-Only Academic Ticket $100.00 $0.00
Sponsorship - One Time
Overflow Room Seats
This is for a guaranteed seat in a room adjacent to the main auditorium that will have a live video feed of this year's event. This cost covers basic catering, etc.
$75.00 $0.00

Share MIT Futures of Entertainment Nov. 11-12

Event Details

The Futures of Entertainment is an annual event which explores the current state and future of media properties, brands, and audiences and the way these groups interact and intersect with one another. By combining a mix of leading media studies scholars and cutting-edge media and marketing practitioners from a diverse range of locations and sectors--in conjunction with fans, activists, journalists, analysts, and other voices--in lengthy discussion, this two-day conference explores how the media industries are evolving, how storytelling is changing and the shifting dynamics in how people relate to media properties and brands.

The Futures of Entertainment conference brings together professionals from academia and the marketing and media industries to discuss how communication between media producers/brands and audiences are changing, and how the nature of storytelling is shifting in a digital era. The conference features thought leaders who are shaping the direction of digital media. All the first five conferences have been hosted at MIT, where the event and the Convergence Culture Consortium research project that launched it were both conceived.

The Futures of Entertainment conference hosts deep and thorough conversations on the ethics of social media, the future of media metrics and measurement, the challenges of building transmedia storytelling, changing relations between companies and their audiences and the rapidly changing nature of fan activity, online and off.

For ongoing information about this year's conference, visit http://www.futuresofentertainment.org/.

Current Schedlue for FOE 5 (additional details to be added)

Fri., Nov. 11

Theme: Emerging Modes of Audience Participation

7:30

Registration opens

8:30-9:00

Welcome

9:00-10:00

Keynote #1: Spreadable Media: Creating Value and Meaning in a Networked Society (60 mins.)

10:00-10:15

Coffee break/Networking

10:15-11:45

Session 1: Collaboration? Emerging Models for Audiences to Participate in Entertainment Decision-Making (90 mins.)

11:45-12:45

Lunch (60 mins.)

12:45-2:45

Session 2: Creating with the Crowd: Crowdsourcing for Funding, Producing and Circulating Media Content (120 mins.)

2:45-3:15

Coffee break/Networking

3:15-4:45

Session #3: Here We Are Now (Entertain Us): Location, Mobile, and How Data Tells Stories (90 mins.)

4:45-5:00

Coffee break/Networking

5:00-6:00

Keynote #2: At What Cost?: The Privacy Issues that Must Be Considered in a Digital World (60 mins.)

Sat., Nov. 12

Theme: Innovations and Issues in Media Industries

7:30

Registration opens

8:30-9:00

Welcome

9:00-11:00

Session 4: The Futures of Serialized Storytelling (120 mins.)

11:00-11:30

Coffee break/Networking

11:30-1:00

Session 5: The Futures of Children’s Media (90 mins.)

1:00-2:15

Lunch (75 mins.)

2:15-4:15

Session 6: The Futures of Nonfiction Storytelling (120 mins.)

4:15-4:45

Coffee break/Networking

4:45-6:45

Session 7: The Futures of Music (120 mins.)

Have questions about MIT Futures of Entertainment Nov. 11-12? Contact the organizer

Where

32 Vassar Street
Room 123
Cambridge, 02139

Additional details, locations and special events to follow.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.