Hogyan készül? A hackereknek ellenállóbb szoftver.

Budapest, Hungary

Bummer! Sales have ended.

Unfortunately, tickets for this event are no longer on sale.

View upcoming events Create an event

Event Details

OWASP az alkalmazásbiztonságról szól, arról, hogyan készüljenek biztonsági szempontból megbízható alkalmazások. OWASP akkor teljesít jól, ha normává válik a szoftverben hagyott sérülékenységek minimalizálása, azaz a hackereknek jobban ellenálló szoftver készítése. Magyarországon még sokat kell tenni ilyen norma kialakulása érdekében.

A soronkövetkező, KPMG által hosztolt rendezvényünket a “Hekkelésen túl is van alkalmazás-biztonság” sorozat első eseményének szánjuk. Ha az OWASP projektek szokásos hármas tagolásában gondolkodunk, akkor a novemberi rendezvényünk az attack szakértőit szólította meg, most pedig a build területen fogunk evezni. Azaz a szoftverkészítés szereplőihez szólunk, és legfőképpen azzal, hogy megpróbáljuk speakerként felvonultatni a magyar fejlesztési szcéna biztonsági szempontból mintaadó szereplőit.

Izgatottan várjuk a rendezvényt, és fontos mérföldkőnek gondoljuk azért, mert míg az attack terület képviselői éves szinten több eseményen is megmutathatják magukat, megvitathatják a tapasztalataikat, addig az építkezők véleményéről, tapasztalatairól keveset tudunk. Márpedig az OWASP egyik fő célja, hogy ez a réteg biztonságtudatosságban és alkalmazott praktikákban gazdagodjon. Az alkalmazásbiztonság ugyanis nem múlhat az etikus hackereken. Mert az etikus hacking feladata a szemnyitogatás, nem a gondoskodó utánkövetés. Az etikus heckerektől át kell vennünk a megfelelő pillanatban a stafétát. Mert a látványos zsonglőrködés után el kell jöjjön a felfedett problémákra adott válaszként a hétköznapi preventív reakciók sorozata.