This event has ended

2009 Humanity+ Summit, Irvine, CA

Saturday, December 5, 2009 at 8:00 AM - Sunday, December 6, 2009 at 6:00 PM (PST)

Irvine, United States

2009 Humanity+ Summit, Irvine, CA

Ticket Information

No tickets available.

Share 2009 Humanity+ Summit, Irvine, CA

Event Details

REGISTRATION FOR 2010 Summit Open at http://www.hplussummit.com

 

THE 2009 SUMMIT IS SOLD OUT

HOWEVER, YOU CAN SEE THE ENTIRE WEEKEND STREAMED LIVE VIA TECHZULU!

(See program times BELOW)

 

You are also welcome to join us for the FREE reception in the tented courtyard at the Hyatt Regency Irvine..

SATURDAY EVENING

8:30pm-Midnight

 

We'll be using the TWITTER HASHTAG "#hplus" :

 

Find us on Facebook for post event updates:

H+ Flier



The H+ Summit (Organized by Humanity +) is a two day, interactive event that will explore how humanity will be radically changed by technology in the (possibly quite near) future.Over 30 visionary speakers will explore how to enhance your body, mind, life, and world...


What is going to be like to be a human in this next phase of technological progress? How can we get our heads around it so when it arrives we're best prepared to deal with it?


We foresee the feasibility of redesigning the human condition, including such parameters as the inevitability of aging, limitations on human and artificial intellects, unchosen psychology, suffering, and our confinement to the planet earth. The possibilities are tremendously broad and exciting — and the H+ Summit will provide a venue to discuss them with like-minded individuals, and hear exciting presentations by the leaders of the ongoing H+ r/evolution.


The Summit will be held at EON Reality, Inc. - The world's leading interactive 3D visual content management and Virtual Reality software provider..

 

THE PROGRAM:


SATURDAY

8:00am - 9:00, 60mins

REGISTRATION (Coffee + Baked Goods + 3D demos)


9:00am-9:10am, 10mins

Short EON Welcome.. "What are all these gadgets and displays?" 

 

9:10am-9:30am, 20mins

Birthday Keynote: Alex Lightman: Finding and Funding the Future - In Search of Trillion Dollar Technologies

Morning Master of Ceremonies: Alex Lightman

9:30am-11am, 90mins

Longevity

  • Aubrey de Grey: The Singularity and the Methuselarity: similarities and differences AGI/AI - 20mins
  • Gregory Fahy: Why de Grey is too Pessimistic about Life Extension - 20mins
  • Christine Peterson: Life Extension: Personal Implementation - 10mins
  • Sonia Arrison: The Politics of Radical Longevity - 10mins
  • Ken Hayworth: A Brain Preservation Technology Prize - 10mins

11am-11:20am, 20mins

BREAK (Coffee + Baked Goods + 3D demos)

 

11:20-12:30, 70mins

Information

  • David Pearce: Redesigning the Hedonic Treadmill - 20mins
  • Steve Omohundro, Ph.D.: The Wisdom of the Global Brain - 20mins
  • Dan Miller: Through The Looking Glass: Simulation, Reality, and Awesum Gamez - 15mins
  • Joann Kuchera-Morin / Using the Creative Process to Map N-Dimensions: Quantum Information at your Fingertips- 15mins



12:30-2pm, 90mins
LUNCH - 4 or 5 Meeting Areas for 1hr Discussions

  • Christine Peterson: Let's compare notes on what we can do TODAY, or soon, to improve our personal longevity.
  • Heather Vescent: Justice in the Post-Human (H+) World
  • M.A. Greenstein: Neural Humanity and Implications for Tech Interface!
  • Alex Lightman: How Science Fiction Catalyzes Technology and Transforms Society



2pm-2:15pm
, 15mins
Afternoon Master of Ceremonies: Todd Huffman

 

2:15pm-3:45pm, 90 mins

Culture



3:45-4:15pm, 30mins
BREAK/DEMOS (Coffee + Cookies)

4:15-5:30pm, 90mins

VIDEO
ARTIFICIAL PARADISE:  Jean-Paul Frenay

 

Arts & Entertainment

  • PJ Manney: How Yucky Got Yummy: The Evolution of Empathy in H+ Media - 20mins
  • RU Sirius: From the Cyberpunk to the Transhuman: Can we make H+ hip… and should we? - 20mins
  • Natasha Vita-More: Human Enhancement – Complex Issues - 20mins
  • Kristi Scott: Constructing the Future Through the Cinematic Lens of Dystopic Science Fiction Futures - 10mins
  • Jason Silva: The Catalytic Intersection or Art and Technology - 10mins

 

 

SATURDAY EVENING

8:30pm-Midnight

After you find your own dinners, there will be an open reception in the tented courtyard at the Hyatt Regency Irvine..

 

 

SUNDAY

8:00am - 9:15am, 75mins

REGISTRATION + Coffee + Baked Goods + 3D demos

Informal Meeting with Alex Lightman, Todd Huffman, and Ben Goetzel to discuss H+ with potential candidates for the board elections in January 2010.


9:00-9:10am, 15mins

EON presentation: - 10mins


9:10am - 9:30am, 20mins

Morning Master of Ceremonies: Dylan Morris


9:30am-11am, 90mins

Biology

  • Ramez Naam: Humanity 2020:  The Next 10 Years of Human Development- 20mins
  • Todd Huffman: Whole Brain Emulation - 20mins

  • Anselm Levskaya: Building an I/O Interface to Cells and Brains - 20mins

  • Andrew HesselStrategies for biological and neurological persistence - 10mins
  • Oren Schaedel: Genetics and Biochemistry of Nutrition and Aging - 10mins

  • Carlo Quinonez: Equigene: Changing the Race - 10mins


11am-11:20am, 20mins
BREAK (Coffee + Baked Goods)

11:20-12:30, 70mins

AI

  • Ben Goertzel: A Roadmap Toward Human-Level Artificial General - 20mins
  • Peter Voss: Real AI for ROI - 20mins
  • Monica Anderson: Artificial Intuition as a Prerequisite to AI - 15mins
  • Travis Savo: The Crying Machine: Technological Psychology and Computers With Emotion - 15 mins



12:30-2
, 90mins
LUNCH - 4 or 5 Meeting Areas for 1hr Discussions

  • Huffman / Hayworth: Brain Emulation Lecture and Lunch
  • Monica Anderson: "Artificial Intuition and other Model Free Methods"
  • Ben Goertzel: "Advanced AI Technology: Implications for Science, Business, Humanity, and the Future of Intelligence"
  • Alex Lightman: Working with H+.
  • Brian Selzer: 2010-2020 - "The Decade of Ubiquity" with Immersive Augmented Reality Vision.



2-2:15pm
, 15mins
Afternoon Master of Ceremonies: Doug Campbell


2:15-3:45pm, 90mins

Interaction



3:45-4:15pm
, 30mins
BREAK/DEMOS (Coffee + Cookies)


4:15-5:15pm, 60mins

Senses



5:15-5:35pm, 20mins
Universal Progress

  • John Smart: Metaverse 2.0: Cybertwins, the Valuecosm, and Symbiont Networks - 20mins


5:35...

CLOSING TALK: Alex Lightman: Yours is the World


Evening Activity

Meet after if you want to have informal dinner together. There are numerous restaurants nearby: Irvine Spectrum Mall - Dave and Busters etc..

 

MORE DETAILS


ABOUT THE VENUE

EON Reality 39 Parker, Suite 100,

Irvine, CA 92618 Our meeting will be held at EON Reality’s new, state-of-the-art, 18,500-square-foot facility built to showcase 3D visual content management and virtual reality applications. The facility hosts the world’s largest immersive virtual conference room that augments 3D and tele presence, and EON’s augmented reality system that overlays physical information to provide real time 3D guidance & explanation in a mobile, webbed, sensor connected environment.


RECOMMENDED HOTELS (call for best rate - say you're attending the H+ Summit..)

Candlewood Suites – Irvine East
(Located a ten minute, half mile walk from the EON meeting site)
3 S. Pointe Drive, Lake Forest, CA 92630
Front Desk: 1-949-598-9105
Each suite has a kitchen complete with a refrigerator/ice maker, microwave, range, and dish
washer.
Includes free Internet access and a 24-hour fitness center.

Doubletree Hotel
(Located a ten minute drive from the EON meeting site)
90 Pacifica, Irvine, CA Tel: 1-949-471-8888
Seven miles south of John Wayne Orange County Airport inside the San Diego (405), Golden State (5), and SH-133 Freeways triangle.

Extended Stay America
(Located a 5 minute drive from the EON meeting site)
20251 Lake Forest Dr., Lake Forest, CA  92630 - (949) 598-1898

Ask for the H+ Discount



GETTING HERE

By Air: We recommend John Wayne Airport (airport code SNA) or Los Angeles International Airport (airport code LAX) as the nearest and most convenient.

To EON Reality from John Wayne Airport and LAX Please take the 405 South and turn off at Bake Parkway. Turn left and drive over the 405 freeway. Turn left at Irvine Boulevard. Turn right at Parker. We are in the second building to the right. Please see map below for EON Reality’s office location (red star). (John Wayne Airport and LAX are not included in the map.)

To EON Reality from LA going on I5 Please take the I5 South to CA-133N. Turn right onto Irvine Boulevard. Turn left at Parker. We are in the second building to the right. Please see map below for EON Reality’s office location (red star).


DRESS

Casual


MORE INFORMATION

Alex Lightman Executive Director, Humanity Plus alex AT innofone.com

Have questions about 2009 Humanity+ Summit, Irvine, CA? Contact the organizer

When & Where

EON Reality
39 Parker,
Irvine, 92618

Saturday, December 5, 2009 at 8:00 AM - Sunday, December 6, 2009 at 6:00 PM (PST)


  Add to my calendar

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.